18 червня 2014 року проводився відкритий урок виробничого навчання майстром 71 групи Шандренко Альвіною Дмитрівною. Тема уроку згідно програми «Технологічний процес приготування страв з і смажених овочів».

/Files/images/180614vdkritiy_urok_virobnichogo_navchannya__71_grupi/1.jpg

Метою уроку:

Навчити правильних прийомів приготування страв зі смажених овочів;

Ознайомити учнів з організацією робочого місця, обладнанням, інвентарем посудом,сучасними технологіями приготування та подачі страв

Звернути увагу на раціональне використання сировини, економію електроенергії, бережливе ставлення до обладнання.

У процесі вступного інструктажу майстер виробничого навчання конкретизує і поглиблює теоретичні знання, набуті учнями на уроках технології приготування їжі.

Під час вступного інструктажу використовуються технологічні та інструкційні карти, з допомогою яких аналізується порядок виконання вправ. Учні повторюють показані прийоми і відповідають на запитання за змістом карти.

До роботи учні приступають лише після того, як майстер впевнився, що більшість вихованців зможуть досить успішно почати її.

/Files/images/180614vdkritiy_urok_virobnichogo_navchannya__71_grupi/2.jpg

/Files/images/180614vdkritiy_urok_virobnichogo_navchannya__71_grupi/3.jpg

В ході уроку використовувались різні методи викладання: ігрові вправи, презентації , відео-ролики, робота в малих групах.

По закінченню майстер проаналізував, на якому рівні пройшло заняття, яких навчальних результатів досягла група і окремі учні; визначив помилки, що мали місце, порушення трудової і технологічної дисципліни. Під час оцінювання робіт виходив насамперед з їх якості і термінів виконання. Виставлення учням оцінки майстер обов'язково аргументував.

Урок пройшов на високому рівні, учні були задоволені своїми досягненнями.

/Files/images/180614vdkritiy_urok_virobnichogo_navchannya__71_grupi/4.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 37